İzmir'de kahraman polis katliamı canı pahasına önledi

Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen terör örgütleri Kayseri ve İstanbul’dan sonra dün de İzmir’i hedef aldı. Bomba yüklü araçla İzmir Adliyesi’ne katliama gelen teröristleri, kahraman polis Fethi Sekin durdurdu. Hakim-savcı otoparkına girmek isteyenhainleri durduran Sekin, kaleşnikoflarla araçtan inip kaçan teröristlerin peşine düştü. Bu sırada bombayı patlatmalarına rağmen takibi bırakmayan Sekin, son kurşununa kadar çatışıp 1 teröristi öldürdükten sonra şehit edildi.

Terör örgütleri üzerinden Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen güçler, dün de İzmir’i hedef aldı. Bomba yüklü araçla adliyenin kapısına hainleri, polis memuru Fethi Sekin fark ederek büyük bir katliamın önüne geçti.

KAÇARKEN PATLATTILAR

Dün saat 16.10’da bomba yüklü araçla İzmir Adliyesi önüne gelen teröristler, C Kapısı ile hakim ve savcı araçlarına ayrılan otoparka girmek istedi. Burada görevli trafik polisi Fethi Sekin’in şüphelenip durdurması üzerine araçtan inip koşarak uzaklaşan teröristlerden biri, elindeki düzenekle LPG’li olduğu belirtilen geldikleri araçtaki bombayı infilak ettirdi.

MERMİSİ BİTENE KADAR ÇATIŞTI

Parçalanan araçla çevresindeki araçlar yanmaya başladı. Yaralananlar kanlar içinde yere yığılırken hainleri durduran Polis Fethi Sekin, hainlerin peşine düştü. Mermisi bitene kadar teröristlerle çatışan Sekin, 1 teröristi öldürüp geri çekilirken şehit edildi. Diğer terörist adliyenin yanındaki inşaata kaçtı. Bu terörist ile çatışma adliye çevresinde görevli olan diğer polislerle teröristler arasında bir süre devam etti. İkinci terörist de olay yerinde öldürüldü.
SAVAŞA GELİR GİBİ GELMİŞLER

Çatışma sırasında İzmir Adliyesi’nde camın kenarında bulunan mübaşir Musa Can da başından vurularak yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan, aralarında polislerin de bulunduğu 6 kişi ise hastanelere kaldırıldı. Teröristlerle birlikte iki adet kaleşnikof tüfek, bir RPG-7 roketatar, buna ait 8 fişek ve 8 el bombası ele geçirildi. Olay yerinin 100 metre ilerisinde bulunan ve bomba yüklü olduğundan şüphelenilen bir araç da polis tarafından kontrollü patlatıldı.


İKİNCİ ARACI POLİS PATLATTI

Ancak araçta patlayıcı olmadığı, teröristlerin aracı kaçmak için hazırladıkları öğrenildi, Bazı görgü tanıkları teröristlerin 3 kişi olduğunu, söyledi. Ancak olaya ilişkin görüntülerini inceleyen polis, teröristlerin sadece 2 kişi olduğunu belirledi. Olaya ilişkin soruşturmada da 2 kişi gözaltına alındı. Olay yerinde inceleme yapan İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, “Teröristlerin adliyenin içine girip daha büyük bir katliam yapmayı planladıklarını değerlendiriyoruz” dedi. Doğru, şehit Fethi Sekin’in 8-10 yıldır adliye önünde trafiği tanzim ettiğini ve adliye çalışanları tarafından çok sevildiğini söyledi.
Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyü doğumlu olan Musa Can, İzmir’de toprağa verilecek.

KATLİAMI ÖNLEDİ

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da polis memuru Sekin’in kahramanlığına dikkat çekti. Ayyıldız, “Şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz, hastalarımıza şifa diliyoruz. Emniyet güçlerimizin dikkati ve çabası sonucu çok az bir zaiyatla, maalesef içlerinde şehit olan kardeşlerimizin de çaba ve gayretleriyle, çok fazla zaiyat olmadan ama içimizi yakan şekilde atlattık. Hepimize geçmiş olsun” diye konuştu.

 

3 çocuğu olan şehit Sekin’in acı haberi ailesini yasa boğdu. Şehidin babası Mehmet Zeki Sekin de olayın yaşandığı saatlerde hastanede böbrek ameliyatındaydı. Oğlunun şehit olduğunu doktor kontrolünde öğrenen Mehmet Zeki Sekin ardından uyutuldu.

DEAŞ taktiği kullandılar

Olay yerinde ölü ele geçen teröristlerin üzerinde bomba tuzaklanmış olabileceği ihtimaline karşı köpeklerle inceleme yapıldı. Teröristin kullandığı kaleşnikof silahındaki şarjörlerin ters bantlandığı görüldü. Şarjör değiştirirken vakit kaybetmemek için kullanılan bu yöntemi Reina katliamını gerçekleştiren DEAŞ’lı terörist de uyguladığı belirlenmişti. Bu arada, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da olay yerine geldi.

Asla geçit vermeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan da hain saldırı hakkında Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirilen terör saldırısını kınadığını ifade eden Erdoğan, “İzmir’deki terör saldırısını kınıyor; büyük bir faciayı önleyen şehit polisimize ve hayatını kaybeden katibimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün milletimizi korkutma, devleti yıldırma ve toplumu kutuplaştırma girişimlerine asla geçit vermeyeceğiz. Bu hain saldırılar, güvenlik güçlerimizin kararlılığını, milletimizin birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Boyun eğmeyeceğiz

Başbakan Binali Yıldırım, akşam saatlerinde İzmir’e giderek yetkililerden bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyerek, “Bu saldırıda, canını hiç düşünmeden feda ederek, şehit olan kahraman polisimiz Fethi Sekin, çok daha büyük bir felaketin yaşanmasını engellemiştir” diyen Yıldırım şunları kaydetti:

AYNI AKIBET BEKLİYOR

“Ülkemiz birlik, beraberlik ve kesin bir inançla bu zor günleri atlatacaktır. Terör belası, devleti ile omuz omuza vermiş aziz milletimizin sinesinde yok olup gidecektir. Bölünmeyeceğimiz ve boyun eğmeyeceğimiz alçak terör odaklarınca bilinmelidir. İzmir, istiklal mücadelemizde düşmanın denize döküldüğü yerdir. Tüm inancımla ifade ediyorum ki dün düşmanın denize döküldüğü yerde, bugün kardeşliğimizi bozmaya çalışan alçak terör örgütlerini aynı akıbet beklemektedir.”

İşaretler PKK’yı gösteriyor

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, terör saldırısına ilişkin, “Şu ana kadar elde olan veriler, PKK olarak değerlendirilmekte. Eyleme baktığımızda ve kişilerin kimlik tespitleriyle ilgili bakıldığında böyle bir değerlendirme yapıldı” dedi. Her türlü terör saldırısına karşı emniyet güçlerinin hazırlıklı olduğunu dile getiren Ayyıldız, “Ele geçirilenler kim olabilir diye değerlendiğimizde, şu ana kadar ele geçirilen bilgiler PKK olarak değerlendirilmekte. Eylemi yapanların amacı doğrultusunda ve kimlik tespiti doğrultusunda böyle bir değerlendirme yapıldı” diye konuştu. Ayyıldız, olayla bağlantılı 3’üncü kişinin olup olmadığı konusunda da incelemelerin sürdüğünü sözlerine ekledi.

kaynak: yenisafak.com

yenicag.info

www.yenicag.info

845