Jirinovskiy`den olay açıklama: “Lukaşenko Rusya'yı gücünün yettiği kadar emdi”

Rusya Liberal Demokrat Partisinin (RLDP) başkanı Vladimir Jirinovskiy Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko’nun siyasetini Rus deyimindeki “şımarık dana” kelimesi ile karşılaştırdı.

Yeniçağ.Ru’nun haberine göre, RLDP kurultayında konuşan Jirinovskiy, Lukaşenko’nun son adımlarını sert sözlerle eleştirdi:

“Böyle bir Rus halk değimi vardır: Şımarık dana iki anneni birden emer. Lukaşenko da Rusya’yı gücünün yettiği kadar emdi”.

Jirinovskiy’e göre, Lukaşenko hem Beyaz Rusya’nın bağımsız devlet olarak kalmasını, hem de karşılıklı ticari konularda hesaplaşmanın Rusya’nın iç fiyatları ile yapılmasını istiyor:

“O zaman gelip bizim devletimizin bir parçası olsun. Oysa oturub da “Rusya ver, Avrasya Birliği ver” diyor. Na kadar da iyi.”

Beyaz Rusya Cumhurbaşkanı Lukaşenko Rusya’yı sınır anlaşmasını bozmakta suçlamıştı. Rusya İstihbarat Kurumu’nun (FSB) başkanı Aleksander Bortnikov, ülkesi ile Beyaz Rusya arasında kurulacak olan sınır bölgesinin, Beyaz Rusya’nın 80 ülke ile giriş-çıkış vizesini kaldırma kararından sonra Rusya sınırlarının güvenliğini sağlamak niyetinden kaynaklandığını söylemişti.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

756