Katılımcı ülkeler, Güney Gaz Koridoru için bir araya geldi

Azerbaycan doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak olan Güney Gaz Koridoru projesi katılımcı ülkelerin yetkilileri bugün Bakü’de bir araya geldi.

Şahdeniz 2 yatağı, Güney Kafkasya Boru Hattı, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattından (TAP) oluşan proje hızla devam ederken, ilgili ülkelerin bakan ve üst düzey yetkilileri Güney Gaz Koridoru Danışma Kurulu 4. Bakanlar Toplantısı’nda projede gelinen durumu ele alıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in da açılışına katılacağı toplantıda Avrupa Birliği(AB), Gürcistan, Bulgaristan, İtalya, ABD, Karadağ, Arnavutluk, Hırvatistan, Yunanistan, Türkmenistan ve Romanyalı yetkililer yer aldı. Toplantıda Türkiye’yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak temsil ediyor. British Petroleum, Snam, Enagas, Axpo ve Fluxys gibi enerji şirketlerinin de yer alacağı toplantıya Asya Kalkınma Bankası, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Dünya Bankası yetkilileri de katıldı.

Toplantıda, Güney Gaz Koridorunda bugüne kadar yapılan işlerle ilgili raporlar sunuluyor, projenin finanse edilmesi, koridorun daha da genişletilmesi konularında müzakerelerde bulunuluyor.

www.yenicag.info

1.4 K