"Kaybolan Kazakistan dağcılarını canlı bulma şansı yok" - Açıklama

Almatı Dağcılık Federasyonu ve Kazakistan Dağcılık ve Spor Tırmanışı Federasyonu, Kırgızistan’da kayıp olan Kazakistan dağcılarını canlı bulma ihtimalinin olmadığını açıkladı.

Almatı Dağcılık Federasyonu, Facebook sayfasında, Kırgızistan’ın dağlarında kaybolan Kazakistanlı dağcılarını canlı bulma şansı olmadığını paylaştı.

Paylaşımda, tam ölçekli bir çalışmanın rotadaki zor kar ve hava koşullarına izin vermediği belirtildi.

Ayrıca, “Kazakistan ve Kırgızistan dağcıları, Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, Kazakistan Savunma Bakanlığı, Aksay Travel turizm şirketi tarafından helikopterin yardımıyla çeşitli incelemeler yapıldı. Dün, 20 Ağustos’ta, helikopter 8 turda tamamlandı, Dikiy geçişten gelen tüm eğim dikkatlice incelendi ve 6500’den 4200’e kadar inebilecek muhtemel dağcıların alanı dikkatlice incelendi.

“Ne yazık ki, Murat Otepbaev ve Andrey Korneyev’i canlı bulma şansının olmadığını kabul etmek zorundayız. Buna rağmen, yarın, Kazak tarafı başka bir kontrol uçuşu yapacak ve sonrasında arama-kurtarma çalışmaları tamamlanacak.” bilgisi paylaşıldı.

Dağcılar Murat Otepbaev, Alexander Chechulin ve Andrey Korneyev Tien Shan dağına tırmanıyordu. En son Chechulin’in hastalandığı ve bir gece kar altında çadırda geceyi geçirdikleri bilgisine ulaşılmıştı.

16 Ağustos sabahı, Chechulin’in hayatını kaybettiği haberinin ardından Murat Otepbaev ve Andrey Korneyev ile hiç kimseyle iletişim kurulamıyordu.

Kırgızistan’daki dağa tırmanan Kazakistanlı üç dağcının kayıp haberlerinin ardından Kazakistan ordusu üç uzman askerini bölgeye arama kurtarma çalışmaları için göndermişti.

www.yenicag.info

589