“Kerkük`te durum iyi değil, Irak`ta ise belirsizlik hakim” – Erşat Salihi

“Kerkük`te şu an bir istikrar var, ama bunun ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz.”

Bu fikirleri yenicag.info`ya açıklamasında Irak`taki siyasi durumu değerlendiren ve yüzbinlerce soydaşımızın yaşadığı Kerkük`te koronavirüsle mücadele hakkında konuşan Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi söyledi.

Erşat Salihi`nin sözlerine göre şiilerin, hükümeti kurma görevi verilen Zurfi`yi desteklememesi ve Amerikan askeri güçlerinin manevraları ülkede belirsizlik yaratmış:

“Irak`ta yeni Başbakan seçilmesi gündemde. Şiiler, Başbakanlığa aday gösterilen eski Necef Valisi Adnan ez-Zurfi`yi desteklemiyorlar.

Kerkük`te şu an bir istikrar var, ama bunun ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Özellikle, Amerikan güçleri Keyvan askeri üssünden çekildikten sonra olayların hangi yönde gelişeceği belli değil.”

Erşat Salihi, tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınının Kerkük`te de görüldüğünü vurguladı ve sağlık sektöründeki açıklardan dolayı durumun daha da ciddileştiğini belirtti:

“Koronavirüs Irak`ta da yayılmış durumda. Özellikle, sağlık sektörünün alt yapısının zayıf olması bizim için bir sorun haline geldi. Vilayetlerde maske ve tıbbi malzemelerin bulunmaması söz konusu.  Şimdiye kadar Kerkük`te 4 koronavirüs vakası tespit edilmiş. Bu 4 kişiden biri vefat etti, diğer üçünün ise tedavisi sürüyor. Irak Türkmen Cephesi olarak koronavirüsle ilgili kriz masası oluşturduk. Bunun neticesinde Türkiye`den bize 20 bin civarında maske gönderildi. Koronavirüsten dolayı zorluklar yaşıyoruz. İnsanlar günlük yaşamlarını temin edemedikleri için, dışarı çıkamadıkları için zorluklar yaşıyorlar.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

936