Kırgız lider, çocukların yeni yılını tebrik etti: "Zaman gelecek..."

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Devlet Filarmoni’de düzenlenen yılbaşı kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, çocukların Yeni Yılını tebrik etti.

Konuşmasında, çocuklara hayatlarında başarılar dileyen Devlet Başkanı, çocukların bugün bilgisayar ve dijitalleşme dünyasından birçok ilginç şey izlediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı, “Tarihe dönersek, atalarımız bize güzel bir toprak, özgür ve bağımsız bir ülke bıraktı. Gece ve gündüz ülkenin kalkınması için çalışıyoruz. Her zaman bir ülkeden daha büyük bir servetin olmadığını söylüyorum. Zaman gelecek ve halkımızın ve ülkemizin kaderinden sorumlu olacaksınız. Siz bizim geleceğimizsiniz. Bugün, değerli bir kuşağın arkamızda büyüdüğünü görüyoruz. Her şeye rağmen, hangi başarılar olursa olsun, ülkemizin çıkarlarını korumalı, güçlendirmeli ve yeni modern teknolojilerle geliştirmelisiniz.” diye konuştu.

Ceenbekov, günümüzde okulların dijitalleşmesinin aktif olarak yürütüldüğünü, okullardaki çocukların değerli bir eğitim alması için tüm koşulların yaratıldığını vurgulayerek, “Bizim gururumuzsun. Biz, yetişkinler, uluslararası Olimpiyatlar ve spor müsabakalarındaki başarılarınızda her zaman içtenlikle seviniyoruz. Kırgızistan’ı tüm dünyaya temsil ediyorsunuz. Size sağlık, çalışmalarınızda başarılar, çok, çok sevinç ve okullarınızda iyi notlar almanızı diliyorum.” tebriklerini dile getirdi.

Devlet Başkanı çocuklara tatlı hediyeler verirken, karşılığında çocuklar genç mucitler tarafından yapılmış bir robot hediye etti.

www.yenicag.info

465