Kırgızistan Başbakanı Abılgaziyev Özbekistan`a gitti

Kırgızistan Hükümet Başkanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Başbakanları Konsey Toplantısına katılmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gitti.

Başbakan Abılgaziyev’in Taşkent ziyareti çerçevesinde Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Afganistan İslam Cumhuriyeti İcra Kurulu Başkanı Dr. Abdullah Abdullah ve Özbek mevkidaşı Abdulla Aripov ile ikili görüşmelerde bulunması bekleniyor.

ŞİÖ Hükümet Başkanları Konsey Toplantısında, örgütün faaliyetlerini daha da iyileştirmeyi amaçlayan ticaret, ekonomik, kültürel ve insani alanlardaki konuların ele alınması planlanıyor. Toplantı bitiminde bir dizi belgenin imzalanması planlanmaktadır.

Abılgaziyev’e Taşkent ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Ceniş Razakov, Ekonomi Bakanı Sancar Mukanbetov, Ulaştırma ve Yol Bakanı Canat Byşenov, Kırgızistan’ın Taşkent Büyükelçisi İbragim Cunusov, Devlet Sınır Hizmeti Başkanı Altınbek Torutayev, Başbakanlık İdaresi Uluslararası İşbirliği Dairesi Başkanı Aybek Aydarbekov, Dışişleri Bakan Yardımcısı Nurlan Abdrahmanov, Dışişleri Bakanlığı Özel İşçisi, Kırgızistan’ın ŞİÖ Ulusal Koordinatörü Kazıbek Koçkonov eşlik ediyor.

www.yenicag.info

521