Kırgızistan Başbakanı, Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü ile görüştü

Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü Liliya Burunçuk ile bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, görüşmede, devam eden ortak yatırım projelerinin uygulanmasına ilişkin konular ve daha fazla işbirliği beklentileri ele alındı.

Görüşmede ayrıca, ulusal ekonominin öncelikli alanlarındaki ortaklıkları genişletmek için ortak çabaların yoğunlaştırılması ihtiyacı vurgulandı.

Özellikle, madencilik endüstrisinde, enerji ve ulaştırma sektörlerinde ve telekomünikasyonda cumhuriyetin mevcut potansiyelini gerçekleştirmek için işbirliği konuları tartışıldı.

Ayrıca, bölge için ortak bir veterinerlik ve bitki sağlığı normları sistemi de dahil olmak üzere Orta Asya’da bölgesel ticareti genişletmek için koşulların iyileştirilmesi konuları gündeme getirildi.

Taraflar, halihazırda yürürlüğe girmek için gerekli olan iç prosedürlerden geçmekte olan planlanan eğitim, bölgesel kalkınma, vergi modernizasyonu ve toplam 145 milyon dolarlık istatistiksel sistemlerin öneminin altını çizdi.

Ayrıca Hükümet Başkanı Abılgaziyev ve Bölgesel Direktör Burunçuk, hükümetin ülkeye girişini önlemek ve koronavirüs enfeksiyonunun yayılmasını önlemek ve bir dizi önleyici koruma tedbiri uygulamak için alınan önlemleri masaya yatırdı.

Başbakan, yetkili makamların durumu izlemek için kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü ve Dünya Sağlık Örgütü ile sürekli temas halinde olduklarını kaydetti.

Öte yandan, Liliya Burunçuk, Dünya Bankası’nın alınan tüm tedbirlerde Hükümete yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kabar

www.yenicag.info

539