Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov 6 ülkenin büyükelçilerinin güven mektubunu teslim oldu

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Japonya, Gana, İspanya, Moldova, Sri Lanka ve Bahreyn büyükelçilerinin güven mektubunu teslim aldı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, yeni atanan Japonya’nın Bişkek Büyükelçisi Shigaki Maeda, Gana’nın Bişkek Büyükelçisi Sauti Yahya Iddi, İspanya’nın Bişkek Büyükelçisi David Arturo Carriedo, Moldova’nın Bişkek Büyükelçisi Andrey Negutsa, Sri Lanka’nın Bişkek Büyükelçisi Nurdin Mohammed Şahed ve Bahreyn’in Bişkek Büyükelçisi Anvar Yusuf Abdulla Al Abdulla, Devlet Başkanı Ceenbekov’a güven mektubunu teslim etti.

Ceenbekov, Kırgızistan’daki diplomatik görevin başlamasından dolayı her büyükelçiyi şahsen tebrik etti ve mesleki deneyimlerinin ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacağına duyduğu güveni dile getirdi.

Cumhurbaşkanı, yeni büyükelçiler ile ülkeler arasındaki mevcut durum ve öncelikli işbirliği alanlarını görüştü, Kırgız tarafının ticaret, ekonomik, kültürel, insani, politik alanlarla ikili ilişkilerin genişletilmesinin yanı sıra yatırımları çekme ve girişimciliği destekleme konularına dikkat çekti.

Devlet Başkanı, Uluslararası örgütler ve entegrasyon dernekleri çerçevesinde ülkelerle ilişkileri derinleştirmeye hazır olduğunun altını çizdi.

Yeni atanan 6 ülkenin büyükelçileri, Kırgızistan liderine, Kırgızistan’la ikili ve çok taraflı işbirliği potansiyelini geliştirmek için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.

www.yenicag.info

582