Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov: "Devam eden reformların nihai amacı, ülkede adil ve şeffaf bir adli sistem kurmaktır"

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Yüksek Mahkeme Başkanı Gülbara Kaliyeva, adalet sisteminin iyileştirmeye yönelik tedbirleri görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov, Yüksek Mahkeme Başkanı Gülbara Kaliyeva’yı makamında kabul etti.

Kabulde, Kırgızistan’daki adalet sistemini daha da iyileştirmeye yönelik tedbirler, yargı reformunun ilerlemesi konuları ele alındı.

Devlet Başkanı, yargının yargı reformunu uygulamadaki, devletin yolsuzlukla mücadele politikasını izlemedeki ve vatandaşların hak ve özgürlüklerini adil adalet sağlama yoluyla korumada özel rolüne dikkat çekti.

Halkın yargı sistemine güvenini güçlendirmenin önemini vurgulayan Ceenbekov, “Devam eden reformların nihai amacı, ülkede adil ve şeffaf bir adli sistem kurmaktır.” dedi.

Kaliyeva, Devlet hedef programı “Kırgızistan yargı sisteminin 2019-2022 için geliştirilmesi” nin uygulanmasına ilişkin temel talimatlar ve önlemler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede, yargının mesleki niteliklerinin sürekli iyileştirilmesinin, faaliyetlerinin etkinliğinin ve şeffaflığının, yargı kollegia kompozisyonunun hedeflenen dağılımının ve yargı lojistiğinin iyileştirilmesinin önemine dikkat çekildi.

www.yenicag.info

480