Kırgızistan Cumhurbaşkanı Ceenbekov: "Enerji sektörünün acil reformlara ihtiyacı var"

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, “Enerji sektörünün acil reformlara ihtiyacı var.” dedi.

Ceenbekov, bugün, 23 Ağustos’ta Ulusal Enerji Holding Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Aytmamat Nazarov’u makamında kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov ile Nazarov arasında yapılan toplantıda, ülkenin enerji güvenliğini güçlendirmek, enerji sektörünü reform etmek ve önümüzdeki ısıtma dönemine hazırlanmak için önlemler ele alındı.

Görüşmede, “Enerji sektörünün acil reformlara ihtiyacı var, ülkenin şehir ve bölgelerinde yaşayanlara kesintisiz elektrik sağlanmalı” diyen Ceenbekov, iktisadi sektörlere, işletmelere ve kapasite rezervinin sağlanmasına kesintisiz güç sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Devlet Başkanı, su ve enerji kaynaklarının ortak ve rasyonel kullanımı konularında komşu devletlerle işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan, Ulusal Enerji Holding Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, enerji tesislerinde acil durumları önleme tedbirleri, enerji şirketlerinde akıllı sayaçların tanıtılması, elektrik satış pazarının genişlemesi, bölgesel kalkınma politikası çerçevesinde bu yıl görevlendirilen ek kapasite ve tesislerin rezervi hakkında bilgi verdi.

www.yenicag.info

564