Kırgızistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı görüştü: Kalkınma, altyapı projeleri...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, bugün 4 Eylül’de Başbakan Muhammedkalıy Abılgaziyev ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov ile Abılgaziyev arasında yapılan görüşmede, ülkenin sosyo-ekonomik gelişimi, sosyo-ekonomik, altyapı projelerinin uygulanması için alınacak önlemler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Devlet Başkanı, hükümetin günlük zorluklar için operasyonel önlemler alması, olumlu ve olumsuz sosyal olayların gerekli olduğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, hükümetin ekonomik büyümenin sağlanması ve vatandaşların refahının iyileştirilmesi gibi temel görevinin uygulanmasını engelleyen hiçbir faktör bulunmadığını vurguladı.

Ceenbekov, “Hükümetin tam teşekküllü çalışmaları için gerekli tüm şartlar vardır, yürütme, yasama ve yargı makamları yapıcıdır. Hükümet yalnızca çalışabilir, başka bir gereklilik yoktur.” dedi.

Abılgaziyev, yürütme makamlarının ekonomik sektörlerin gelişmesindeki mevcut faaliyetleri, bölgesel kalkınma için gerekli önlemler, ülkenin dijitalleştirilmesi, altyapının uygulanması ve tarımsal sanayi projeleri hakkında bilgi verdi.

www.yenicag.info

847