Kırgızistan Cumhurbaşkanından özeleştiri: "Ne yazık ki, halkın gerektirdiği gibi durum iyileşmedi"

Meclis toplantısında konuşma yapan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, “Yıldan yıla, eğitim için finansman miktarı artıyor, ancak halkın gerektirdiği gibi durum iyileşmedi.” dedi.

Devlet Başkanı, yeni atanan Eğitim ve Bilim Bakanı Kanıbek İsakov’un Meclis binasında yapılan yemin törenine katıldı.

İsakov’u tebrik eden Ceenbekov, halkın ve devletin iyiliği için çalışmasını diledi.

Cumhurbaşkanı, “Bundan önce, Eğitim ve Bilim Bakanlığı çok fazla eleştirildi, vatandaşlar eğitim kalitesinden, çocukların eğitim yükünden ve ders kitaplarının yayınlanmasındaki eksikliklerden memnun değildi. Ekim ayından itibaren öğretmenlerin maaşları yüzde 30 artacak. Yıldan yıla, eğitim alanına tahsis edilen fonların miktarı artıyor. Ancak, ne yazık ki, halkın gerektirdiği gibi durum iyileşmedi. Bu nedenle, yeni bakanın sorumluluğu, kendisine verilen umutlar önemli.” diye konuştu.

Yeni bakanın deneyim ve eğitim alanı hakkında derin bir anlayışa sahip olduğunu ve daha fazla çalışacağını umduğunu dile getiren Devlet Başkanı, “Ancak eğitim sektörünün iyileştirilmesi yalnızca bakana bağlı değildir. Eğitim milletin ve ülkenin geleceğini belirler, ancak eğitim yoluyla parlak bir gelecek inşa edebiliriz. Bu nedenle, sadece bir kişiye güvenmemeli ve ilgisizce yandan gözlemlemeliyiz. Birlikte bu alandaki durumu iyileştireceğiz.” şeklinde konuştu.

www.yenicag.info

629