Kırgızistan Ekonomi Bakanı Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) Bişkek Başkanı ile görüştü

Kırgızistan Ekonomi Bakanı Sancar Mukanbetov ile yeni Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) Bişkek Başkanı Manica Mamadnabiyeva bir araya geldi.

Ekonomi Bakanlığı basın hizmetinden yapılan açıklamaya göre, Mukanbetov ile Mamadnabiyeva, ülkeler arasındaki işbirliği gelişim konularını görüştü.

Taraflar, görüşmede ayrıca, IFC’nin Kırgızistan’daki amaçlarını ve önceliklerini, özel sektörün gelişmesiyle ilgili işbirliğinin geliştirilmesi, yatırımların çekilmesi, yeni işlerin yaratılması ve yerli üreticilerin desteklenmesi konusundaki beklentileri masaya yatırdı.

Mamadnabiyeva, toplantıda, Kırgızistan’ın yatırımların teşviki ve korunması konusundaki imzalanmış tüm anlaşmalarının envanterine ilişkin Bakanlık ile birlikte devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ekonomi Bakanı ile IFC Bişkek Başkanı, tüm öncelikli alanlarda karşılıklı yarar sağlayan ikili işbirliğinin geliştirilmesine ilgi duyduğunu belirtti.

Kırgızistan Cumhuriyeti 1993 yılında Uluslararası Finans Kurumu’na (IFC) katıldı ve sermayesinin% 0,07’sine sahip oldu. Dünya Bankası Grubu üyesi olan IFC, faaliyetleri sadece özel sektöre destek olmayı amaçlayan en büyük küresel kalkınma kurumudur. 100’den fazla ülkedeki özel işletmelerle çalışan IFC, yoksulluğu ortadan kaldırmak ve küresel refahı desteklemek için sermaye, deneyim ve nüfuz kullanıyor. 2014 mali yılında, IFC gelişmekte olan ülkelerdeki yaşam koşullarını iyileştirmek ve küresel kalkınma zorluklarını ele almak için 22 milyar dolardan fazla fon sağladı.

www.yenicag.info

607