Kırgızistan-Gürcistan İkinci Siyasi İstişare Toplantısı Tiflis’te yapıldı

Kırgızistan ile Gürcistan arasındaki ikili ilişkiler yanı sıra güncel konuların ele alındığı İkinci Siyasi İstişare Toplantısı, başkent Tiflis’te yapıldı.

Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Azizbek Madmarov ile Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Laşa Darsaliya başkanlığında gerçekleştirilen istişarelerde, Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev’in 17-19 Temmuz 2018’de Gürcistan’a yaptığı ziyaretin ardından yapılan anlaşmaların uygulanmasına özel dikkat çekeldi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan ve Gürcistan arasında yapılan İkinci Siyasi İstişare Toplantısı’nda, siyasi, ticari ve ekonomik, kültürel ve insani sektörlerde ikili iş birliğin geliştirilmesi ele alındı.

Toplantıda ayrıca, 2020 yılında Kırgızistan-Gürcistan Hükümetlerarası Ekonomik ve İnsani İşbirliği konusunda 2. Toplantısının yapılmasının önemine değinildi.

Kırgız-Gürcü ikili ilişkilerinin yasal çerçevesinin durumunu görüşen taraflar, güncelleme ve genişlemenin önemine dikkat çekti.

Aynı gün, Kırgızistan heyeti, Gürcistan Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı David Matikaşvili ile toplantı düzenledi. Toplantıda, ülkeler arasındaki parlamentolar arası işbirliğinin daha da genişletilmesiyle ilişkin konular masaya yatırıldı.

www.yenicag.info

605