Kırgızistan Sağlık Bakanı: "Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi bu yıl açılacak"

Kırgızistan Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolponbayev, “Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi’ni açma anlaşmasını onaylama sürecini tamamladık.” dedi.

Çolponbayev, KABAR Haber Ajansı binasında düzenlediği basın toplantıda, Bakanlığın Kırgız-Türk Dostluk Hastanesi’ni bu yıl açmayı planladığını bildirdi.

Hastanenin inşası sona erdiğini ve donatlama süreci yapıldığını dile getiren Çolponbayev, “Bizim tarafımızdaki anlaşma onay sürecinden geçti ve şimdiden imzalandı. Şimdi Türk tarafından onay sürecinin bitmesini bekliyoruz, süreci tamamladıkları sırada fon başlayacak ve hastane açılacak. Bu yıl hastalar için hastane açmak için zamanımızın olacağını umuyoruz.” diye konuştu.

Bişkek Anlaşması uyarınca, 72 yatak kapasiteli (yoğun bakım ünitesinde 21 yatak dahil) Bişkek Kırgızistan-Türkiye Dostluk Devlet Hastanesi, Kırgız Cumhuriyeti vatandaşlarına, ayrıca diğer ülkelerin vatandaşlarına ve vatansız kişilere tıbbi hizmet sunmak üzere açılacak.

Hastane, önümüzdeki 3 yıl içinde Taraflarca ortaklaşa yönetilecektir. Bu sürenin tamamlanmasından sonra, Hastane yönetimi Kırgız tarafına devredilecektir. TC Sağlık Bakanlığı tarafından devredildikten sonraki 3 yıl boyunca izleme ve koordinasyon çalışmaları devam edecektir.

www.yenicag.info

1.1 K