Kırgızistan ve Türkiye Dışişleri bakanları görüştü

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbekov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Slovakya’nın başkenti Bratislava’da buluştu.

Dışişleri Bakanlığı basın hizmetinden yapılan yazılı açıklamada, Kırgızistan ile Türkiye Dışişleri Bakanlarının 5-6 Aralık 2019 tarihlerinde Bratislava’da düzenlenecek Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 26. Bakanlar Konseyi Toplantısı çerçevesinde bir araya geldiği belirtildi.

Kırgız-Türk işbirliğinin çeşitli yönleri ele alınan görüşmede, tarafların ikili işbirliği seviyesinin memnuniyetle karşılandığı ve ülkeler arasındaki bütün ilişkilerin daha da yoğunlaştırılması için umutlarını dile getirdikleri aktarıldı.

Görüşmede ayrıca, tarafların 21-22 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilen Kırgızistan-Türkiye Karma Ekonomik Komisyonu 9. Toplantısı konusunda olumlu görüşlerinde bulunduğu ifade edildi.

Tarafların bölgesel ve uluslararası gündem konularına ilişkin görüş alışverişinde bulunduğu ve karşılıklı çıkarlarla ilgili diyalogu sürdürme ve 2020’de üst düzey ziyaretlerin organizasyonu konusunda anlaştığı kaydedildi.

5-6 Aralık 2019 tarihlerinde Slovakya’nın başkenti Bratislava’da AGİT 26. Bakanlar Konseyi Toplantısı düzenleniyor. Toplantıya, Dışişleri Bakanı Cengiz Aydarbekov’un başkanlık ettiği Kırgızistan heyeti katılıyor. Ayrıca, Aydarbekov’un toplantıda konuşma yapacağı, AGİT Genel Sekreteri ve diğer heyet başkanları ile görüşmeler gerçekleştireceği bekleniyor.

www.yenicag.info

639