Kırgızistan`da AB-Orta Asya Forumu düzenlendi

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Avrupa Birliği-Orta Asya Forumu düzenleniyor.

Foruma, AB Orta Asya Özel Temsilcisi Peter Burian, Kırgızistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Azizbek Madmarov ve Orta Asya sivil toplum temsilcileri katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Burian, bölgesel işbirliğine yatırım yapmak ve desteklemek istediklerini belirtti. Burian ayrıca kalkınma işbirliği için umutlarını dile getirdi.

Madmarov, burada yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin yeni kabul edilen yeni stratejisinin Orta Asya bölgesi ülkelerinin entegrasyonuna daha fazla yardımcı olacağını söyledi.

Forumun ikinci kısmına Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin katılması bekleniyor.

Mogherini, Bişkek ziyareti sırasında, Kırgızistan Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği arasında genişletilmiş ortaklık ve işbirliğine dair yeni bir Anlaşma’nın başlatılması planlanıyor.

Ayrıca, yarın 7 Temmuzda düzenlenecek 15. Avrupa Birliği-Orta Asya Dışişleri Bakanları Toplantısında Orta Asya İçin Yeni AB Stratejisinin uygulanması ile ilgili konular ele alınacaktır.

www.yenicag.info

663