Kırgızistan’da devlet başkanı seçiminin tarihi belli oldu

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan’da devlet başkanı seçimi 19 Kasım 2017’de düzenlenecek.

Bunun hakkında bugün 15 Şubat Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Nurcan Şayldabekova ile görüşmesi sırasında belirtildi.

Görüşme sırasında ülke başkanı, MSK’nun şu anda sürdürdüğü faaliyetleri ve ülkedeki seçim sistemini geliştirmek üzere alınan önlemler hakkında bilgilendirildi. Nurcan Şayldabekova, ayrıca geçen sene düzenlenen seçim ve oy kullanımı göz önüne alarak, eksiklikleri ortadan kaldırmak ve seçim süreçlerinin organizasyonu çalışmalarını geliştirmek konularında Merkez Seçim Komisyonu tarafından tüm önlemlerin alındığını sözlerine ekledi.

19 Kasım 2017 tarihinde düzenlenecek devlet başkanı seçiminin çok önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Atambayev, “Seçimden önce, kalan dokuz ay boyunca tüm eksiklikleri gidermek ve ülkenin yeni devlet başkanının seçilmesinde açık ve adil bir seçim sağlamak gerekir. Sadece özgür ve adil seçimler meşruiyeti sağlar ve ülkede istikrarı garanti eder” ifadelerine yer verdi.

kaynak: Kabar

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

621