Kırgızistan’da GSYH yüzde 4,3 oranında arttı

Kırgızistan’da Ocak-Şubat 2020’de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 69 milyar som olarak gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre % 4,3 oranında arttı.

Başkent Bişkek’te basın toplantısı düzenleyen Milli İstatistik Komitesi Özet çalışma ve istatistiki verilerin dağıtılması istatistik başkanı Çinara Turdubayeva, ülkenin GSYH’sı yüzde 4.3 büyüdüğünü söyledi.

Turdubayeva, Kumtor’un geliştirilmesi için işletmeler hariç tutulduğunda, GSYİH yaklaşık 61 milyar som olarak gerçekleştiğini ve % 3,3 oranında arttığını açıkladı.

Sanayi üretiminin 2020 yılı Ocak-Şubat döneminde büyümesi 46 milyar somu aştığını ve geçen yılın Ocak-Şubat ayına göre % 9.8 arttığını dile getiren Turdubayeva, “Sanayi üretiminin tekstil üretiminde 1.6 kat, giyim üretiminde 1.5 kat, kauçuk ve plastik ürün üretiminde % 46.7, metal cevheri üretiminde % 42.1, ağaç işleme ve ağaç ürünleri imalatında % 9.2 ve gıda üretiminde % 3.8 büyüme nedeniyle artış gerçekleşti.” diye konuştu.

Buan ek, Turdubayeva, hacim büyümesinin % 1.7, toptan ve perakende ticaretin % 4.9, inşaatta % 1.0 olduğu tarımda olumlu eğilimlerin gözlendiğini belirtti.

KABAR

www.yenicag.info

1 K