Kırgızistan`da Moskova Günleri etkinliği düzenlenecek

Moskova Günleri etkinliği Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenecek .

Moskova hükümeti tarafından iki başkentin dostluk ve ticari ilişkilerini güçlendirmek üzere gerçekleştirilecek etkinlik 12-14 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Bişkek Belediyesi basın hizmetinden yapılan açıklamaya göre, etkinlik çerçevesinde iş görüşmeleri, kültürel ve spor yarışmaları düzenlenecek.

Moskova hükümeti ve Bişkek Belediyesi, ekonomik konferansı kapsamında ticari, ekonomik, bilimsel, teknik ve kültürel işbirliğini görüşecek ve Moskova-Kırgız Ekonomik, Yatırım ve İşbirliği Komisyonu’nun Moskova ile Bişkek arasında ilk toplantısını yapacak.

Moskova Günleri etkinliğinin iş görüşmeleri programına Rusya’nın Bişkek Büyükelçisi Nikolay Udoviçenko, Moskova Dış Ekonomik ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Sergey Çeryomin, Moskova’da büyük projelerin uygulanmasında başarılı deneyime sahip bilim adamları, girişimciler ve şirket temsilcileri katılacak.

Kırgızistan’daki Moskova Günleri’nin kültürel programının son ve en çarpıcı akoru, klasik ve caz müziği TengriMusic festivali olacak. İvan Rudin ve Peter Vostokov tarafından yürütülen Büyük Caz Orkestrası başkanlığında Moskova Devlet Çocuk ve Gençlik Senfoni Orkestrası’na katılacak.

www.yenicag.info

961