Kırgızistan`da “Orta Asya'daki su kaynaklarının dinamikleri ve çevreye etkileri” konferansı düzenlendi

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te “Orta Asya’daki su kaynaklarının dinamikleri ve çevreye etkileri” konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Konferansa, Orta Asya Çevre ve Ekoloji Araştırma Merkezi’nden araştırmacılar, Ulusal Bilimler Akademisi Jeoloji Enstitüsü, Sincan Ekoloji ve Coğrafya Enstitüsü, Ulusal Bilimler Akademisi Su Sorunları ve Hidroelektrik Enstitüsü ve Ural Devlet Maden Üniversitesi bilim adamları katıldı.

Uluslararası konferansın hedefleri, modern iklim değişikliği, buzul dinamikleri çalışmaları ve buzul büzülmesinin Orta Asya’daki su kaynaklarının rejimi üzerindeki etkisi, buzul büzülmesinin Orta Asya’daki su kaynakları rejimi üzerindeki etkisi ve mevcut iklim değişikliklerine adapte edilmesi bağlamında, sürdürülebilir sürdürülebilir kullanım ve su kaynaklarının öngörülmesi gibi acil sorunlara adanmıştır.

Modern iklim değişikliği bağlamında su kaynaklarını değerlendirmek için pratik önlemlerin geliştirilmesi, modern yöntemlerin tanıtılması ve su kaynaklarının incelenmesi için yenilikçi teknolojiler.

www.yenicag.info

638