Kırgızistan’da Yolsuzlukla Mücadele Konsey Toplantısı gerçekleştirildi

Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev’in başkanlığında Yolsuzlukla Mücadele Konsey Toplantısı düzenlendi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık altında düzenlenen toplantıya Güvenlik Konseyi Sekreteri Damir Sagınbayev katıldı.

Burad konuşma yapan Abılgaziyev, “Yolsuzlukla Mücadele Konseyi, vatandaşların ve işletmelerin, ahlaksız kamu görevlilerinden, aşırı düzenleyici engellerden ve bazı yasal düzenlemelerdeki kusurlardan kaynaklanan aşırı sorunlara yönelik sinyalleri tartışmak üzere doğrudan diyalog için kalıcı bir platform haline gelmelidir. Ayrıca, bu tavsiye, bu sorunların çözümü için uygun önlemlerin ve önerilerin geliştirilmesi için iyi bir platform olacaktır.” diye konuştu.

Hükümet Başkanı yakın gelecekte ortak çalışmaların sonuçlarının, yeni oluşumların temelini oluşturacağının ve mevcut araçların yolsuzluk mekanizmalarının ortadan kaldırılması ve önlenmesinde etkinliğinin artırılacağına olan güvenini belirtti.

Başbakan, yolsuzluk nedenlerinin ve koşullarının ortadan kaldırılması, tüm endüstrilerde ve faaliyet alanlarında yolsuzluğun önlenmesi, kamu idaresinin verimliliğinin arttırılması ve sunulan kamu hizmetlerinin kalitesinin iyileştirilmesi Hükümetin temel önceliği olduğunun altını çizdi.

Kırgız Cumhuriyeti’nin 2018-2022 dönemi için “Birlik, güven, yaratma” konulu Kalkınma Programı kapsamında hükümet tarafından “Güvenli şehir” projesi uygulandığına dikkat çeken Abılgaziyev, “Proje çerçevesinde yüz tanıma işlevine sahip 800’den fazla kamera izleme sistemi kuruldu. Bişkek’te donanım ve yazılım sistemlerinin bulunduğu bölgelerde, trafik kazalarında % 46,9, 2018’in 81 olgusuna göre 43 kaza, bu kazada yaralanan insan sayısında % 51,8 azalma kaydedildi.” ifadesini kullandı.

Yolsuzlukla Mücadele Konseyi sırasında, vatandaşların başvuruları ve temyizleri göz önüne alındığında yolsuzluk riskleriyle ilgili konular ve programlanmamış vergi denetimleri için prosedürler görüşüldü, bu riskleri ve sorunları ortadan kaldırmak için yetkili devlet kurumlarına önerilerde bulunuldu.

Hükümet Başkanı, Konsey üyeleriyle görüşerek, yolsuzlukla mücadele politikasının güncel konularına değindi, öneri ve yorumlar yapıldı.

www.yenicag.info

541