Kırmızı Kedi Yayınevi'ne saldırı-VİDEO

Beyoğlu’nda, gazeteci-yazar Sabahattin Önkibar’ın toplatılan “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” adlı kitabını basan Kırmızı Kedi Yayınevi, kar maskeli iki kişinin saldırısına uğradı.

Kırmızı Kedi’den toplatma kararına tepki: Onlar adına da utanıyoruz
Kırmızı Kedi Yayınevi’ne gelen yüzü maskeli iki kişi, çalışanlara, mahkeme kararıyla toplatılan “Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey” adlı kitabın yazarı Sabahattin Önkibar’ı sordu. Yazarın yayınevinde bulunmadığını öğrenen maskeli kişiler, iddiaya göre ‘Sabahattin Önkibar akıllı olsun’ diye bağırarak çekiçle yayınevinin camlarını kırdı. Saldırganlar daha sonra Kabataş yönüne doğru yaya olarak kaçtı.
Çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra incelemelerde bulundu. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, saldırganların yakalanması için çalışmalara başladı.

​Saldırıyı bir terör saldırısı olarak niteleyen Kırmızı Kedi Yayınevi, yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Bugün yazarımız Sabahattin Önkibar’ın toplatılan kitabını bahane ederek Kırmızı Kedi Yayınevi’ne yapılan saldırı açık bir terör saldırısıdır. Yüzlerini maskeyle gizleyen iki teröristin bir yayınevine saldırması Türkiye’nin geldiği yeri göstermesi açısından önemlidir. Kitaplar ve fikirler yasaklanarak, toplatılarak yok edilemez. Çalışanlarımıza ve binamıza çekiçlerle saldıranlar aslında yayınevimize değil ülkemizin aydınlanma ve demokrasi birikimine saldırmışlardır. Korkudan yüzlerini gizleyen bu iki zavallı terörist hakkında yapılacak tahkikatın takipçisi olacağı” denildi.

kaynak: Oda tv

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

767