Kraliyet ailesinin birbirinden ilginç 14 kuralı

Asil olmak dışarıdan oldukça kolay görünebilir ancak yıllardır saray hayatını devam ettirmek bazı kuralları beraberinde getiriyor.

İngiltere’deki bu kurallar, hiçkimsenin yasaların üzerinde olamayacağını gösteriyor. Bu nedenle, toplumun en üst düzey üyelerinin bile uymak zorunda olduğu kurallar var. İşte kraliyet ailesinin takip etmesi gereken o protokoller…

En az 6 tane kuzgun bulundurmak zorundadırlar. Bir efsaneye göre; eğer Londra Kulesi’nde kuzgun yoksa krallığın düşeceği belirtilmektedir.

Elit olmayanlara dokunmazlar. Bazen bu kural çiğnenebilse de, ünlülerle veya sıradan insanlarla kamera karşısına geçip poz vermezler.

Roman Katolik olamazlar. 2011 yılında kraliyet ailesinin Roman Katolik inancından biriyle evlenmelerine yönelik engel kaldırılmasına rağmen, yine de İngiltere Kilise’sine sadık kalmaktadırlar.

Kıyafetleri belirsiz mesajlar gönderemez. Giysileri zarif ve modaya uygun şekildedir. Bu kişiler, öncülük etmek zorunda oldukları için kıyafetleri belirsiz mesajlar gönderemez.

Kraliçe yemeğini bitirdikten sonra kraliyet üyeleri dahil hiçkimse yemek yemeye devam edemez.

Kürk giyemezler. Bu kural, bazı asiller ve kraliçe, kürkleri taklit eden giysiler tercih ettiği için çiğnenmiş gibi gözüküyor.

Monopoly oynayamazlar. Monopoly oynamalarını yasaklayan bir kanun olmamasına karşın, Prens Adrew kötü amaçlı bir oyun olduğu için masa oyunlarını yasaklamıştır.

Hangi hediye alınırsa alınsın kraliyet üyeleri hediyeleri nezaketle kabul ederler. Alınacak hediyelere Kraliçe karar verir.

Siyasi makamlarını kullanamazlar. İşin aslı kişisel çıkar sağlayıp, bunun en ufak bir güce dönüşmesini engellemektir. Kraliyetten hiç kimse, kamuoyunu etkilemek ya da bu pozisyondan kişisel çıkar elde edemez.

Kraliyet mensupları, oturma düzeninde ön sırada yer almalıdır. Kraliçe’nin adımları takip edilir. Eğer bir kraliyet yemeğine davet edildiyseniz, kraliçe ne yapıyorsa onu yapmak zorundasınız.

Kabuklu deniz ürünleri tüketmezler. Aslında bu, gerçek bir kuraldan çok önlem amaçlıdır. Oluşabilecek gıda zehirlenmelerinden veya alerjik reaksiyonlardan kaçınmak için kraliyet ailesi mensupları kabuklu deniz ürünlerini pek tercih etmezler.

Beraber seyahat etmezler. Daha önce oluşabilecek riskler için önlem alınıyordu ancak, şimdi yolculuklar daha güvenli ve konforlu olduğu için seyahat edebiliyorlar.

Oy kullanmazlar. Bunun sebebi ise halkın düşüncelerini etkilemek istememeleridir. Bunun yerine, skandalları takip ediyorlar ve iktidar partisi ile işbirliği yapmaya ve siyasi konuları sorunsuz bir şekilde yürütmeye odaklanıyorlar.

Geleneksel olarak kraliyet ailesi Noel’i beraber geçirirler.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1 K