Lavrov: O ülkeler terroristlere silah veriyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da düzenlenen terörle mücadele konferansında katılımcılara yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dronelar da dahil olmak üzere son teknolojik silahlar, Suriye’deki teröristlere sahte firmalar aracılığıyla yabancı sponsorlar tarafından verildi”.

Yeni Çağ Azerbaycan’ın haberine göre, Sergey Lavrov, konuşması sırasında teröristlerin Suriye’deki direnişinin çoktan sona ermesi gerektiğini belirtti: “Onlara yıkıcı darbeler indirildi. Ama dağınık terörist gruplar şiddetli çatışmalara devam ediyorlar. Bu militanlar silah ve mühimmat sıkıntısı çekmiyorlar. Ayrıca, insansız hava araçları gibi son teknolojik silahlar kullanıyorlar. Açıkçası, onların yabancı sponsorlar olmadan bunları elde etmesi imkansız olurdu”.

Açıklamada, “Suriye’deki terörle mücadele operasyonuna, üçüncü ülkeler aracılığıyla sahte şirketler tarafından teröristlere çeşitli silah ve donanım malzemeleri verilmesine dair çok sayıda kanıt ortaya koyuldu” diye üst düzey Rus diplomat söyledi.

Şunu da belirtelim ki, Rusya tarafı daha önce de böyle suçlamalarda bulunmuştu. 22 Haziran’da Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova yaptığı açıklamada, Suriye’nin Douma kasabasında bulunan teröristlerin kullandığı kimyasal silah üretim ekipmanının Batı Avrupa’da üretildiğini dile getirmişti.

www.yenicag.info

1.1 K