Macaristan: Avrupa’nın güvenliği Türkiye’nin istikrarıyla başlıyor

Ankara’yı çok önemli bir partner olarak nitelendiren Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Avrupa’da güvenliğin Türkiye’deki istikrarla başladığını ifade etti.

Gayrıresmi AB dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere gittiği Malta’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Szijjarto, “Türkiye’nin AB için çok önemli bir partner olduğunu düşünüyoruz. Göç anlaşması imzalanırken, AB’nin Avrupa’nın güvenliğini Türkiye’nin eline bıraktığı unutulmamalı” dedi.

Szijjarto, göç anlaşmasının uygulamaya koyulmaması durumunda, yüz binlerce hatta milyonlarca göçmenin, Batı Balkan güzergahı üzerinden yine AB ülkelerine gelmeye başlayabileceğini vurguladı.

‘REFERANDUM SONUÇLARINA SAYGI DUYUYORUZ’

Öte yandan Zijjarto, Türkiye’deki anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarına saygı duyduklarını kaydetti. Avrupa’da belirsizliğe yol açacak bir durumun oluşmasını istemediğini de söyleyen Macar bakan, Türkiye’deki istikrarın AB’nin tamamının çıkarına olduğunun altını çizdi.

‘AVRUPA, İNSAN HAKLARI KONUSUNDA ÇİFTE STANDART UYGULAMAMALI’

Türkiye’deki insan hakları durumuna ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Szijjarto, şöyle konuştu: “Çifte standartlardan kaçınmalıyız. Zira göç anlaşmasının imzalandığı dönemde, AB kurumları Türkiye’deki insan hakları sorunlarına dikkat çekmediler. Türkiye’nin istikrarına zarar verecek durumlardan uzak durmalıyız.”

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

631