Meksika Başkanı Nieto ABD ziyaretini iptal etti

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, ABD Başkanı Donald Trump’ın, iki ülke arasındaki sınıra örülmesi planlanan duvar hakkında yaptığı ‘Meksika, parayı ödemezse Nieto gelecek toplantıyı da iptal etmeli’ açıklaması üzerine Perşembe günü gerçekleştireceği ABD ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık vaatlerinden biri olan ‘Meksika sınırına duvar örme’ fikrini uygulamaya geçirmek için dün ilk adımı atarak “yasa dışı göçmenleri önlemek” ve “sınır güvenliğini artırmak” amacıyla Meksika sınırına duvar örülmesini öngören kararnameyi imzaladığını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Meksika, bu parayı öyle ya da böyle ödeyecek.” değerlendirmesinde bulundu.
Bu gelişmeler üzerine Trump, Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto ile 31 Ocak Salı günü yapılması planlanan görüşmeye de değinerek ‘Meksika, parayı ödemezse Nieto gelecek toplantıyı da iptal etmeli’ açıklamasını yaptı. Trump’ın bu açıklamalarına Meksika Devlet Başkanı Nieto, sosyal medya hesabından yanıt verdi. Nieto, attığı tweet’e ABD başkanlarının resmi twitter hesabı olan @POTUS’u da ekleyerek, 31 Ocak Salı günü yapılması planlanan ABD’deki zirveye katılmayacağını duyurdu.

 

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

928