Muhalif lider gözaltına alındı

Rus muhalif lider Alexei Navalny, Moskova’da gözaltına alındı. Navalny halkı bugün yolsuzluğa karşı sokaklara çıkmaya çağırmıştı. Muhalif lider daha önce de protestolara önderlik ettiği gerekçesiyle hapis cezası almıştı.

Rusya’nın önemli muhalif liderlerinden Alexei Navalny başkent Moskova’da düzenlenecek protesto öncesi göz altına alındı.

Olayı Navalny’nin eşi sosyal medyadan duyurdu. Muhalif liderle birlikte lojman yasasını da protesto eden göstericiler de gözaltına alındı.

Alexei Navalny insanlara bugün Moskova’nın merkezindeki Tverskaya Caddesi’nde sokaklara çıkarak yolsuzlukları protesto etmeleri çağrısı yapmıştı. Yetkililer gösterilere izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı

Navalny’nin çağrısıyla düzenlenen son gösterilerde yüzlerce kişi gözaltına alınmış, binlerce kişi ülke çapında sokakları doldurmuştu.

Protestolar Navalny’nin Başbakan Dimitry Medvedev’i yolsuzlukla suçlayan bir rapor yayımlanmasının ardından düzenlenmişti.

Daha önce hapse girmişti

Rus muhalif lider Navalny, daha önce de protestolara liderlik ettiği suçlamasıyla yargılanmış, suçlu bulunmuş ve hapis yatmıştı.

Eski bir avukat olan Navalny Nisan ayında yüzüne yeşil bir sıvı atılmasından sonra görme yeteneğini kısmen kaybetmişti.

Yenicag.Info

www.yenicag.info

814