Nail Olpak Azerbaycan'dan bahsetti: "Ticari ilişkilerimizi artırmayı hedefliyoruz"  

Türk iş dünyasının en büyük sivil toplum kuruluşu Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Yeniçağ‘a konuştu.

“Bir defa Azerbaycan’la iki ülkenin kardeşliği-dostluğu noktasında söylenecek hiçbir şeye ihtiyaç yok, onu hepimiz biliyoruz. Ticari ilişkilerimizi artırmak için gayret ediyoruz. MÜSİAD olarak Azerbaycan’da da şube işimiz tamamdır. İzinlerimiz tamamlandı, arkadaşlarımız son prosedürleri yerine getiriyorlar. Önümüzdeki günlerde o açılışı da gerçekleştirirsek, bir miktar her halde ticaretin artmasına katkı sağlarız diye düşünüyoruz”– diye sözlerine başlayan MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, Yeniçağ’ın, “Türk iş dünyasının en etkili sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye ile Azerbaycan arasında özel serbest ticaret bölgeleri kurulması ve gümrüksüz ticaret yapılmasına ilişkin önerileriniz olacak mı?”– sorusunu şu biçimde yanıtladı:

“Yani olacaktır. Ama ben şunu arzu ederim. Bizim oradaki şubemizi faaliyete sokarsak, onların kanalıyla öneriler alırsak, daha doğru olur diye düşünüyorum”.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

772