“Nuri Killigil” kitabı Azerbaycan Türkçesinde yayınlanacak

Yeni Çağ Haber‘in Türkiye muhabirinin edindiği bilgiye göre, 28 Mayıs 1918’de kurulan Azerbaycan Cumhuriyeti’nin en büyük askeri destekçisi Kafkas İslam Ordusunun Kumandanı ve 15 Eylül 1918’de Bakü’yü Ermeni unsurlardan temizleyerek başkentin Gence’den Bakü’ye taşınmasını sağlayan Nuri Paşa’nın hayatını ve çalışmalarını konu alan araştırmacı yazar Atilla Oral’ın Nuri Killigil isimli 928 sayfalık kitabı Azerbaycan Türkçesinde yayınlanacak.

Yeni Çağ Haber’e ulaşan bilgide kitabı Azerbaycan Türkçesinde yayınlayacak olan yayınevinin araştırmacı yazar Atilla Oral ile her konuda anlaşarak telifini ödediği ve kitabın Azerbaycan Türkçesine çevirisine başlanıldığı ifade edildi. Azerbaycan’daki yayınevi Atilla Oral’ın Nuri Killigil kitabını Cumhuriyet’in 100. yıldönümü 28 Mayıs 2018 arifesinde çıkarmayı hedeflemektedir. Yayınevi, kitabı “Cumhuriyetin 100.yılına armağan” olarak lanse etmeyi planlıyor.

Araştırmacı-yazar Atilla Oral’ın üzerinde on yedi sene çalışarak Haziran 2016’da çıkardığı Nuri Killigil kitabı Türkiye’de ve Azerbaycan’da büyük ilgi gördü. Eylül 2016’da Bakü’de kitabın imza töreni yapıldı.

15 Eylül 2017’de İstanbul’un Haliç kıyısındaki Sütlüce mevkiinde İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Nuri Killigil ismini taşıyan parkın açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir konuşmada Nuri Killigil isminin Türkiye ve Azerbaycan için önemine vurgu yapmıştı.

www.yenicag.info

2.5 K