Nuri Paşa Parkı açılıyor - İstanbul`da 

Tr.Yeniçağ.Az`ın edindiği bilgiye göre  15 Eylül  1918`de Bakü`yü ermeni- bolşevik işgalinden kurtaran efsane komutan Nuri Paşa`nın adını taşıyacak  İstanbul`un Beyoğlu ilçesine bağlı Sütlüce mevkiindeki  parkta onarım işlerine bugünlerde başlanacaktır.

Konuya ilişkin  bilgileri  Tr.Yeniçağ.Az`a  sunan kaynak şunları belirtti: “Türk silah sanayiinin kurucusu Nuri Killigil`in Sütlüce`de yerleşen ve 2 Mart 1949`daki patlamayla havaya uçurulan silah fabrikasının arsası İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin mülkiyetinde olup alana Nuri Killigil Parkı isminin verilmesi uzun soluklu bürokratik işlemler gerektirmekteydi.

Haliç kıyısındaki alanın Nuri Kiligil Parkı`na dönüştürme girişimine ilişkin haberi alan çağdaş Türk silah sanayiinin iktidara yakınlığıyla bilinen önemli bir temsilcisi devreye girerek bürokratik engellerin ortadan kaldırılmasını sağladı. Çalışmaların kısa sürede hızla tamamlanması, Park`ta yüksekliği 10 metreyi bulacak iki direkte Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının göndere çekileceği, girişe ise Nuri Killigil Parkı yazılı levhanın asılacağı planlanmaktadır. Nuri Paşa ve mesai arkadaşlarının İstanbul`un Edirnekapı Şehitliği`ndeki mezarlarının üzerine konmuş isim levhası da Nuri Killigil Parkı`nda yer alacaktır. Park`ta 2 Mart günü yapılması planlanan  açılış töreninden önce Nuri Paşa`nın Edirnekapı Şehitliği`ndeki mezarı ziyaret edilerek fatiha okunacak. Nuri Killigil Parkı`nın açılış töreninde ise askeri bandonun Türkiye ve Azerbaycan Milli marşlarını seslendireceği ve üst düzey sivil ve askeri erkanın katılımıyla Nuri Killigil`i anlatan konuşmaların yapılması planlanmaktadır”.

2 Mart günü açılışı yapılması planlanan Nuri Killigil Parkı, Adalet ve Kalkınma Partisi  İstanbul İl Merkezi`nin binasının önüne denk gelmektedir.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.6 K