Obama çiftine milyon dolarlık teklif

ABD eski Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama’ya yeni yazacakları kitaplar için 60 milyon dolarlık teklif yapıldı.

ABD’de 8 yıllık görev süresinin ardından başkanlık koltuğunu Donald Trump’a devreden Barack Obama ve eşi Michelle Obama’nın, anılarını ayrı birer kitapta toplamaya hazırlandığı belirtildi.

The Financial Times’ta yer alan habere göre, Obama çiftine kitapların yayın hakları için önerilen miktar 60 milyon dolara kadar ulaştı.

‘Yılın en sıcak yayıncılık anlaşması’ olması beklenen anlaşma için birden fazla yayın evinin teklif yarışına girdiği ancak Obama’nın daha önce yazdığı 3 kitabı yayınlayan Penguin Random House’un yeni kitaplar için de Obama çiftiyle anlaşmaya yakın olduğu belirtildi.

Daha önce eski başkanlardan Bill Clinton, anılarını yayınladığı “My Life” (Hayatım) kitabı için 15 milyon dolar, George W Bush ise “Decision Points” (Karar Noktaları) isimli kitabı için 10 milyon dolarlık anlaşmalar yapmıştı.

Yayın tarihi henüz netleşmeyen yeni kitabı için 60 milyon dolarlık teklif alan Barack Obama, 1995’te anı kitabı “Dreams From My Father” (Babamdan Hayaller), 2006’da siyasi kitabı “The Audacity of Hope” (Umudun Cesareti) geçen yıl da çocuk kitabı “Of Thee I sing: A Letter to My Daughters”ı yayımlamıştı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

619