Oscar Ödülleri sahiplerini buldu

Merakla beklenen 2017 Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü Moonligt (Ay Işığı) aldı. Geceye ABD Başkanı Donald Trump’a yapılan eleştiriler damga vurdu. Törende, en iyi filmin yanlış anons edilmesiyle

Bu yıl 89. kez dağıtılan Oscar’da en iyi film ödülüne Moonlight (Ay Işığı) filmi layık görüldü.
En iyi yönetmen ödülünü La La Land filmiyle Damien Chazelle aldı.

En iyi erkek oyuncu Oscarı Yaşamın Kıyısında (Manchester By The Sea) filmi ile Casey Affleck’in oldu.

En iyi kadın oyuncu Oscarı ise La La Land filminde oynayan Emma Stone’a gitti.

​En iyi yardımcı erkek oyuncu seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu oldu. En iyi yardımcı kadın oyuncu ise Viola Davis seçildi.

YANLIŞ ANONS YAPILDI

Yanlış anons sonucu ilk önce en iyi film ödülünün La La Land’a gittiği sanıldı.

​TRUMP’I PROTESTO EDEN İRANLI YÖNETMEN: BURADA OLMAMAMIN SEBEBİ…’

Yabancı dilde en iyi film Oscarı İranlı yapım Satıcı’nın (The Salesman) oldu. Filmin yönetmeni Asghar Farhadi, Trump’ın İranlıları da içeren göçmen yasağına karşı çıktığı için töreni boykot edeceğini açıklamıştı.

Törene katılmayan Farhadi’nin açıklaması okundu.

​Farhadi “Burada olmamamın sebebi ülkemin insanlarına duyduğum saygıdan kaynaklanıyor” dedi. Farhadi aynı zamanda Trump’ın vize yasağının insanlık dışı olduğunu söyledi.

​Farhadi ödülü ikinci defa kazandı.

‘HEY, TRUMP NASILSIN?’

Sunucusu Jimmy Kimmel, Trump’ın basın brifingine bazı basın kuruluşlarının alınmasına izin vermemesine de atıfta bulunarak “CNN, New York Times ya da içinde ‘times’ geçen herhangi bir kurum varsa lütfen binayı terk etsin” dedi. Ayrıca, Kimmel canlı yayında Trump’a tweet attı: “Hey, Trump nasılsın?” Kimmel tören başladığından beri Trump’ın tweet atmamasından ötürü endişe duyduğunu söyledi.

LA LA LAND EN ÇOK ADAYLIK KAZANAN FİLM

Müzikal bir yapım olan La La Land (Aşıklar Şehri) 14 ayrı kategoride aday olarak Oscar tarihinin en çok adaylık kazanan filmi rekorunu kırdı.

İLK KEZ BİR TÜRK OSCAR MUTFAĞINDA

2017 Oscar Ödülleri töreninde ilk kez bir Türk aşçı çalıştı. Dolby Tiyatrosu’nda Governors Ball’da misafirlerin ağırlanacağı törende, 75 çeşit yemek servis edildi. San Francisco’da aşçılık yapan Türk aşçı Yiğit Mirzaoğlu, 2017 Oscar Ödülleri’nde helal mutfak sorumlusu oldu.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

795