Paşinyan “Karabağ grubu”nun başarısızlıklarını kabartmaya çalışıyor - Uzman

Koçeryan`ın serbest bırakılması Nikol Paşinyan`la “Karabağ grubu” arasındaki mücadelede yeni bir sayfa açıyor.”

Bu fikirleri Yenicag.az`a açıklamasında Ermenistan`ın eski Devlet başkanı Robert Köçeryan`ın mahkeme kararıyla serbest bırakılmasından sonra Nikol Paşinyan`ın eski iktidarlara karşı tutumunun sertleşmesinin nedenlerini yorumlayan uzman Eliabbas Meherremov söyledi.
Uzmanın sözlerine göre Ermenistan hükumeti ile Dağlık Karabağ`ın bölücü rejimi arasında çelişkiler büyümekte:

“Karabağ`daki bölücü rejimin eski Devlet başkanı Koçeryan`ın serbest bırakılması için müracaatını ve mahkemenin onu serbest bırakmasını Paşinyan rahatlıkla karşılayamaz.

Hakimiyete geldiği son bir yılda Koçaryan ve Sarkisyan taraftarlarını geniş ölçüde bertaraf etmesi bile Paşinyan`ı rahatlatmıyor. O “Karabağ grubu” gibi bilinen kuvvetlerin rövanş imkanlarının tükenmediğinin farkında.

Paşinyan`ın bugünlerde 2016 Nisan dövüşlerinin araştırılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirmesi onun bu gruba sonraki darbeyi vurma düşüncesinin göstergesi. Fakat Koçeryan`ın hapisten çıkmasından ruhlanan “Karabağ grubu” da boş durmayacak gibi gözüküyor. Bu ise İrevan`la Hankendi arasındaki çelişkileri açabilir.

Ermenistan Başbakanı şimdilik gizli giden bu mücadelede pozisyonunu sağlamlaştırmak için dikkatleri “Karabağ grubu”nun son iki Devlet başkanının başarısızlıklarına yöneltmeğe çalışıyor. Bu başarısıszlıklar arasında Nisan savaşları önemli yerde. Özellikle bu dövüşler sonucunda Ermenistan`ın “askeri gücü” Azerbaycan ordusunun bir darbesiyle yerle bir oldu.

Paşinyan bu “kart”la oynamağın ona puan kazandıracağının farkında. Bunu dikkate alan “Karabağ grubu” da yeni strateji belirliyor. Buysa Nikol Paşinyan`la “Karabağ grubu” arasındaki mücadelede yeni bir sayfa açıyor.”

Aras Zeynalov

Çeviri: Agil Bekir

www.yenicag.info

896