Paşinyan`ın "ne savaş, ne barış" diplomasisi: "50 milyon azerbaycanlı, 5-6 milyon ermeni..."

“Paşinyan`a 2016 Nisan savaşlarında olduğu gibi öyle bir ders vermek gerekiyor ki…”

Gabil Hüseyinli

Bu fikrileri YeniÇağ`a açıklamasında Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan`ın Fransa`da çıkan Nouvelle d’Arménie dergisi ile röportajında Karabağ sorununun çözümü ile ilgili seslendirdiği yeni saçma fikirleri değerlendiren politolog Gabil Hüseyinli söyledi.

Paşinyan`ın sözlerine göre, sorunun çözümü askeri yolla ve ne de barışla mümkün. Bu, yani sorunun çözümü, Ermenistan`ın devlet gibi ekonomisinin güçlenmesinden asılı.

Gabil Hüseyinli Paşinyan`ın bu sözlerine karşılık, onu düşlerden uzaklaştırıp gerçeğe döndermek için başarılı Nisan savaşlarının tekrar edilmesine ihtiyacın olduğunu vurguladı:

“Paşinyan açık şekilde Karabağ`ı verme gibi bir niyetinin olmadığını bildiriyor. Konunun ne barış ve ne de savaş yolu ile çözümünün mümkünsüz olduğunu söylemesi ise İrevan`ın Karabağ konusunda taviz vermeyeceği anlamına geliyor.

Onun düşüncesi, Dağlık Karabağ`ın Ermenistan`ın toprağı gibi kalması yönünde. Paşinyan hakimiyete geldikten sonra hatta Dağlık Karabağ etrafındaki işgal edilmiş 7 rayona da iddiasını gizlemedi. Tüm bunlar bir delinin, divanenin sözlerinden öteye gitmiyor.

O, Dağlık Karabağ`ın kadim Azerbaycan toprağı olduğunu anlamıyor. Karabağ, Azerbaycan`ın çarpan kalbidir. Bu kalbi bizden koparmak mümkün değil. Paşinyan`ın açıklamalarının hepsi saçma sapan şeyler. Dünyada 50 milyon azerbaycanlı, 5-6 milyonsa ermeni var. Böyle büyük bir toplumun topraklarını işgal etmek onların imkanları haricinde.

Buna göre de Paşinyan`a 2016 Nisan savaşları gibi öyle bir ders vermemiz gerekiyor ki, kendilerinin bu topraklarda yabancı olduklarını anlasınlar. Onların yaşadıkları topraklar ebedi ve ezeli Azerbaycan topraklarıdır.

Bu topraklar için azerbaycanlıların mücadelesi hiçbir zaman durmayacak. Ta ki hak yerini buluncaya dek. Azerbaycan halkı toprak bütünlüğünü sağlamakla kalmayacak, hem de tarihi Azerbaycan topraklarına da sahip olacaklar.”

Agil Bekir

www.yenicag.info

952