Pentagon'un Rakka planı hazır- Peki YPG ile mi, Türkiye ile mi?  

Washington Post’un haberine göre Trump’ın DEAŞ ile mücadeleyi hızlandırmak üzere Savunma Bakanlığı’na (Pentagon) talimat vererek talep ettiği plan YPG’li…

“PYD’YE SİLAH YARDIMI DEVAM ETMELİ”

Pentagon, çoğunluğunu PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’lilerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDF) silah yardımı yapılmasına devam edilmesini istiyor.

“SURİYE’DEKİ ASKER SAYISI ARTIRILMALI”

Bölgede bulunan 50 binin üzerinde Arap ve Kürt güçlerine silah ve mühimmat verilmesini öneren Pentagon, Suriye’deki Özel Kuvvetler personelinin de sayısının artırılmasını tavsiye etti.

ABD’nin şu anda bölgedeki asker sayısı 500 civarında.

“HELİKOPTER ve TOPÇU BRİLİKLERİ GÖNDERELİM”

Bölgeye saldırı helikopteri ve topçu birlikleri de gönderilmesini öneren Pentagon, söz konusu yardımların Rakka’nın DEAŞ’ın elinden kurtarılması planını hızlandıracağı görüşünde.

TÜRKİYE’NİN HASSASİYETİ

Gazete, haberinde Ankara’nın YPG konusundaki hassasiyeti de vurgulandı. Ayrıca “ABD’nin NATO müttefiki ve koalisyon üyesi Türkiye ile görüşmeler devam ediyor” denildi.

TURMP NE DEDİ?

Haberde Trump’ın Pentagon’un önerilerine nasıl bir cevap verdiğinin henüz bilinmediği kaydedildi.

“PYD İLE BİRLİKTEYİZ”

Geçtiğimiz günlerde de IŞİD’e karşı yürütülen operasyonun komutanı Stephen Townsend, YPG’nin Türkiye’ye karşı bir tehdit oluşturmadığını öne sürerek, “Suriye Demokratik Güçlerini (SDG) gözlüyoruz ve birlikte operasyonlar yapıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

kaynak: Timetürk

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

818