Peşmerge ve PKK Sincar'da çatıştı  

IKBY Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergeler ile Musul’daki terör örgütü PKK militanları arasında çatışma yaşandı. Dün Sincar’da konuşlanan Roj Peşmergeleri ile PKK’lı teröristler arasında yaşanan çatışma sona erse de zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı bünyesindeki Suriyeli Peşmergelerin, terör örgütü PKK’nın Musul’un Sincar ilçesindeki varlığına karşı harekete geçti.

Irak’taki Kürt yönetiminin boşaltılmasını istediği bölgede Peşmergeler ile PKK’ya bağlı YBŞ arasında çatışma çıktı. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’ne bağlı Peşmerge güçleri ile PKK Kuzey Irak’ta bulunan Sincar’daki Sinune kasabasında çatıştı. Çatışmalar sonucu iki taraftan da yaralılar olduğu açıklandı.
Bölgede çatışma sona erse de zaman zaman silah sesleri duyuluyor.

500 kişilik Peşmerge birliği, sınır bölgesini korumak için dün Sinune-Hanesur arasındaki bölgeye konuşlanmıştı.

Peşmergeler konuşlandırılmıştı

Roj Peşmergeleri olarak bilinen Suriye Peşmergeleri komutanlarından Albay Kadir Şeyh Memi,dün yaptığı açıklamada, “Güçlerimizden 500’ünü Şengal (Sincar) ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesur köyü arasında konuşlandırdık.” ifadelerini kullanmıştı.

Suriyeli Peşmergelerin sevk edildiği bölgelerin PKK’nın elinde olduğunu belirten Memi, “PKK militanlarının bölgeden çıkarılması için oraya güç takviyesi yaptık.” dedi.

Memi, PKK’nın bölgeden çıkarılması için kendilerinin bağlı bulundukları merkezden daha fazla Peşmerge’nin gönderilmesi talebinde de bulunduklarını söyledi.

Sincar ilçesine bağlı Sinun kasabası ve Hanesun bölgesi Irak-Suriye sınırında yer alıyor.

Terör örgütü PKK, Ağustos 2014’te DEAŞ’ın Sincar ilçesine saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

kaynak: Yeni Şafak

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

705