Polis Akademisinden şok edici kadın cinayeti raporu

Son üç yılda 932 kadın cinayete kurban gitti. En çok cinayet İstanbul, Ankara ve İzmir`de işlendi. Cinayet mahalinde ise ilk sırada konutlar geliyor. Faillerin ya da maktüllerin yarı yakını ilk okul mezunu ve cinayetlerin de en çok işlendiği gün Cuma günü.

Bu veriler Polis Akademisine ait. Polis Akademisi Başkanlığı Dünyada ve Türkiye`de kadın cinayetleri raporu yayınladı. Raporda son üç yılı kapsayan veri ve analizlere yer verildi, çözüm önerileri sıralandı.

Rapora göre 2016`da 301, 2017`de 350, 2018`de 281 olmak üzere son üç yılda Türkiye`de 932 kadın cinayete kurban gitti. Cinayet sıralamasında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırayı aldı.

Kadın cinayetlerinin yarısından fazlası ateşli silahlarla gerçekleştirildi. Bu silahların %83.9 gibi çok büyük bir oranınınsa ruhsatsız olması dikkat çekti.

Cinayetlerin %72.8`i konut ve metruk binalarda işlendi. %15`i sokakta, %3.3`ü açık arazide, %3.2`i işyerinde gerçekleçtirildi.

Eylül ve Aralık aylarında kadın cinayeti saylarının daha yüksek olduğu tesbit edildi. Cinayete kurban giden her dört kadından biri 26-35 yaş aralığında. Tüm kurbanların yaş ortalaması 36.

Son üç yılda işlenen kadın cinayetlerinde en yaşlı kurbanın 88, en gencinin ise henüz bir yaşına bile basmamış bir bebek olduğu açıklandı.

Agil Bekir

www.yenicag.info

989