Puşkov’dan Trump’a uyarı: Tuzağa dikkat

Rusya Senatörü Aleksey Puşkov, ABD Başkanı Donald Trump’ı Ukrayna tuzağına karşı uyararak Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin Kiev’in kışkırtmalarına yenik düşmemesi gerektiğini söyledi.

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi üyesi Aleksey Puşkov, ABD Başkanı Donald Trump’ı Ukrayna tuzağına karşı uyararak Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin Kiev’in kışkırtmalarına yenik düşmemesi gerektiğini söyledi.

Puşkov, resmi Twitter hesabından “Trump’ın Ukrayna tuzağından uzak durması gerekiyor. Rusya ile ABD arasındaki ilişkiler Kieve ve onun kışkırtmalarına yenik düşmemeli” diye bildirdi.

Poroşenko Trump’la görüşmüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Sözcüsü Svyatoslav Tsegolko, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna Devlet Başkanı Petr Poroşenko ile telefon görüşmesini yaptığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre Poroşenko, ABD’nin yeni yönetimiyle her düzeyde diyaloğun geliştirilmesinden yana olduğunu vurguladı.

Tarafların, Ukrayna ile ABD’nin, stratejik ortaklığının geliştirilmesi konularını görüştüğü belirtilen açıklamada, iki liderin ayrıca, Donbas’taki krizin çözümü ve siyasi-diplomatik yolla barışın sağlanması konularını da ele aldıkları ifade edildi.

Görüşmede, Ukrayna’nın doğusundaki, özellikle de Avdeyevka’daki gerilimin tırmanması ve insani durumun kötüleşmesinden derin rahatsızlık duyulduğunun dile getirildiği aktarılan açıklamada, her iki liderin tam ateşkesin acilen sağlanması gerektiğini vurguladığı belirtildi.

Ayrıca Poroşenko’nun, Beyaz Saray’a, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemesinden dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

948