Putin: Clinton'a Rusya'nın NATO'ya katılmasını önerdim

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD başkanı olduğu dönemde Bill Clinton’a, Rusya’nın NATO’ya katılmasını önerdiğini söyledi. Putin’in anlattığına göre, Clinton’ın buna karşı olmadığını söylemesi, görüşme odasındaki diğer ABD’liler arasında gerginliğe neden oldu.

Putin’in ABD’li yönetmen Oliver Stone’a verdiği röportajların bir bölümü daha yayınlandı.

CLINTON İLE NATO SOHBETİ

Yeni yayınlanan bölümde Putin şu ifadeleri kullanıyor: “Clinton henüz başkanken onunla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden birini hatırlıyorum. Moskova’yı ziyaret ediyordu. Tartışmalarımızdan birinde ona, ‘Rusya’nın Nato’ya katılma seçeneğini düşünsek olmaz mı?’ diye sordum.”

‘ABD HEYETİ GERİLDİ’

Putin, Clinton’un Rusya’nın NATO’ya katılmasına karşı olmadığını söylediğini aktardı. Putin ayrıca, Clinton’ın cevabının ardından görüşme odasındaki ABD heyetinde yer alan herkesin belirgin bir biçimde gerildiğini anlattı.

‘NATO’DA MÜTTEFİK YOK, SADECE KÖLELER VAR’

Putin’in, Stone’a verdiği ayrı bir röportajda ise NATO’yu ‘ABD’nin dış politika aracı’ olarak tanımladığı görülüyor. “NATO içerisinde müttefikler yok, sadece köleler var” diyen Putin, NATO’ya üye olan bazı ülkelerin Washington’ın baskısına karşı koyamadığını ve ‘füze savunma sistemleri ile saldırı sistemleri dahil olmak üzere her şeyin topraklarına yerleştirilmesine kolayca izin verdiklerini’ söyledi.
Putin şöyle devam etti: “Bunun karşılığında bizim ne yapmamız gerekiyor? Karşı önlemler almamız.”

STONE’UN YAPTIĞI RÖPORTAJ 12 HAZİRAN’DA YAYINLANACAK

Stone’un ‘Putin Röportajları’ (The Putin Interviews) ismini verdiği belgesel, ABD’de 12 Haziran’da yayınlanacak. ‘Putin Röportajları’nın, ‘Bir Batılıya verilen en detaylı Putin portresi’ olduğu söyleniyor.

Belgeselde, Putin ve Stone’un iki yıldan uzun bir süre içerisinde gerçekleştirdikleri bir dizi buluşmada yaptıkları röportajlara yer veriliyor.

Kaynak: sputnik

Yenicag.Info

www.yenicag.info

967