Putin - Erdoğan görüşmesi başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi’deki yazlık devlet başkanlığı konutunda ağırlıyor.

Anayasa değişikliği referandumuyla önü açılan partili cumhurbaşkanlığı dönemini başlamasının ardından ilk ziyaretini Soçi’ye gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’le gerçekleştireceği görüşmede Suriye’nin önemli bir yer tutması bekleniyor. Görüşmede, Rusya’nın da Suriye’de gerilim ve taraflar arasındaki şiddet olaylarının azaltılması için dört bölge oluşturulmasına ilişkin planını Türkiye’ye anlatması bekleniyor.

Soçi’deki görüşmede, iki liderin ele alacağı başlıklardan biri de ikili ilişkiler olacak. Zira Türk F16’larının Kasım 2015’te bir Rus uçağını düşürmesi sonrası zedelenen ilişkiler yeniden normalleşme sürecine girse de tarım ürünü alışverişinde karşılıklı uygulanan kısıtlamalar ve Rusya’daki Türk çalışanlara yönelik sınırlamalar gibi bir dizi problem henüz çözümlenmiş değil.

Soçi’deki, Putin ve Erdoğan’ın bu yıl içerisinde Rusya’da gerçekleştirdikleri ikinci, uçak krizinin ardından yaptıkları beşinci görüşme.

Erdoğan’ın beraberinde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da Rusya’ya gitti.

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

570