Putin: Suriye'de savaşan askerlerin 9 bini Rusya'dan

Suriye’de yaklaşık 20 bin yabancı militanın savaştığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bunlardan yaklaşık 9 bininin Rusya’dan olduğunu belirtti.

Rusya’da yayın yapan Mir 24 televizyonuna konuşan Putin, “Çeşitli verilere göre, Suriye’de yaklaşık 20 bin yabancı militan savaşıyor ve bunların yaklaşık 10 bini Bağımsız Devletler Topluluğu’dan; 9 bin civarında, yarısından biraz az sayıda militan Rusya’dan. Yaklaşık bin militan, Orta Asya ülkelerinden. Bunlar genel olarak Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü ülkeleri” dedi.

TEHDİDİN FARKINDAYIZ’

Tehdidin çok büyük ve gerçekçi olduğunun altını çizen Putin, şöyle devam etti: “Mevcut tehdidi biliyoruz ve bunun kapsamını anlıyoruz. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için her şeyi yapmak zorundayız. Bunun üzerinde çalışıyoruz.”

‘ULUSLARARASI KOALİSYON KAPSAMINDA ÇABALARI BİRLEŞTİRMELİYİZ’

Putin, teröristlere karşı zafer kazanmak için sadece Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü kapsamında değil daha kapsamlı bir uluslararası koalisyon çerçevesinde çabaların birleştirilmesi gerektiğini, aksi halde başarının mümkün görünmediğini de vurguladı.

Kaynak: sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

646