Ramzan Kadırov ABD'ye meydan okudu - VİDEO

ABD’nin kendisini Magnitskiy Listesi’ne dahil etmesinden gurur duyduğunu söyleyen Rusya’ya bağlı Çeçenistan’ın lideri Ramzan Kadirov, sert bir açıklama yaptı.

Kadirov, ABD’nin kendisi dahil 5 Rus vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etmesine alaycı bir dille karşılık verdi. Spor salonunda çektiği bir video ile Instagram hesabından açıklama yapan Kadirov, böylece kendisini ‘çok seçkin’ hissettiğini belirtti.

‘HENÜZ BİR TALİMAT ALMADIM’

Kadirov videoda, “Magnitskiy Listesi… Bu benim insan haklarını ihlal ettiğim anlamına geliyor. Zavallı Amerikalılar! Küçük ama gururlu Çeçenistan ülkenin tamamına rahat vermiyor. Bana karşı yaptırım getirmişler. Kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum, ABD bana ne kadar da çok ödülü layık gördü. Fakat endişe etmesinler, henüz ABD topraklarına ayak basmam yönünde bir talimat almadım” dedi.

​’ÖDÜL TEKLİF ETSELER BİLE ABD’YE GİTMEM’

Videonun yanı sıra yaptığı yazılı açıklamada da “Daha önce de demiştim, şimdi de tekrar ediyorum: Bana ABD’nin tüm döviz rezervlerini ödül olarak verseler bile ABD’ye gitmeyeceğim” ifadelerini kullanan Kadirov, yaptırım listesine dahil edilmesinin nedeninin insan haklarını ihlal etmesi değil, ‘çoğu ABD özel servisinin evlatlığı olan’ teröristlerle mücadele etmesi olduğunu vurguladı.

Kadirov ayrıca, “ABD istihbarat birimlerini rahatsız ettiğim için gurur duymalıyım. Yaptırımların insan hakları ihlali ile bağlantılı olduğunu söylüyorlar. O zaman neden listeyi doldurmak için Beyaz Saray’daki ve Pentagon’daki insanların peşine düşmüyorlar?” ifadelerini kullandı.

‘ÇANLAR KİMİN İÇİN ÇALIYOR?’

Kadirov, ABD’nin gerçekleştirdiği insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, açıklamalarını “Amerikan yerlilerinin, milyonlarca Afrikalı kölenin katledilmesini, Hiroşima ve Nagasaki kurbanlarını, ölen milyonlarca Vietnamlıyı, Son My köyünü, Afganistan’ı, Irak’ı, Libya’yı, Belgrad’ı unuttunuz mu? Benim listem ABD’nin kanlı eylemleriyle dolu. Peki ya çanlar kimin için çalıyor? Çeçenistan’da barış ve istikrar hakim, ABD ise tüm dünyayı kana buluyor” sözleriyle sonlandırdı.

ABD’nin 14 Aralık 2012’de kabul ettiği Magnitskiy Yasası, insan hakları ihlaline karıştığı iddia edilen Rus vatandaşlarına yönelik vize yaptırımlarını öngörüyor.

www.yenicag.info

3.2 K