Ramzan Kadırov istifa etmeli mi? - Çeçen uzman yanıtladı  

Cumhurbaşkanı Ramzan Kadırov’un “Rossiya 1” televizyon kanalında yaptığı açıklamalar Çeçenistan’da ülke gündemini tamamen zabt etmiş durumda.

Görevinin sonlanmasını “en büyük hayalim” olarak nitelendiren Kadırov, halkın sorumluluğunu taşımanın oldukça zor olduğunu belirtmişti.

Çeçen liderin bu açıklaması, onun gerçekten istifa edip etmeyeceği konusunda tartışmalara neden oldu.

Kafkasya’daki çatışmalar konusunda uzman, araşdırmacı yazar İslam Saydayev, konuyu Yeni Çağ Haber‘e değerlendirdi:

İslam Saydayev

“Ramzan Kadırov’un bu bölgeyi yönetmenin oldukça zor olmasıyla ilgili söylediği sözlere katılıyorum. Ama zorluklar artık geride kaldı. Görev büyük bir sorumluluk demek. Çeçen halkı, yönetim hakkını Ramzan Kadırov’a vermiştir. O da özerk cumhuriyetin gelişimi için çalışıyor. Kadırov, ülkede istikrarı sağlamak için hayli çaba sarf etti. Bence görevini terketmemeli, aksine daha iyi yerlere gelmek için çalışmalı. Buna halk karar verecek. Eğer benim veya Çeçen halkının fikrini soracak olurlarsa, biz onu asla bırakmayacağız. Ramzan Kadırov daha iyi yerlere gelmeli. Onun görev süresi bitse bile, iyi liderin yönetimden uzaklaşmasına izin veremeyiz. İyi yöneticiyi halk hep desketleyecek ve görevini sürdürmesini isteyecektir.”

www.yenicag.info

2.7 K