Recep İvedik 5’e Azerbaycan'dan Büyük Tepki - "O sahne kaldırılsın"

Şahan Gökbahar’ın yeni filminin fragmanı internette yayınlandı.

Fragmandan filmde spor sahnelerinin çoğunlukta olduğu anlaşılıyor.
Fakat Recep İvedik göğsünde bayrağımızın bulunduğu Azerbaycanlı boksörle karşılaştığı zaman yaptığı alayıcı hareket Azerbaycan’da büyük tepki topladı.

İvedik’in azerbaycanlı sporcuya “Ben de senin ağzını burnunu kırmaya gelmişem, gardaş” demesi ve ardınca attığı tekme sosyal medyayı karıştırdı. Binlerle azerbaycanlı bunun sıradan bir sahne olmadığını yazarak, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine zarar vermek isteyen Üst Akıl’ın işi olduğunu savundular.

Azerbaycan yerel basını da konuya değinerek, bu yalnışın ortadan kaldırılması için kampanyanın başlanılması gerektiğini savundular.

Her platformda bir-birini savunan Azerbaycan’la Türkiye’nin kardeşliğine gölge düşürmek isteyenlerin işi olduğu konusunda her kes aynı düşünceyi paylaşıyor.

Konu ile ilgili Yeniçağ.az’a konuşan 7news.az Haber Sitesi GYY Sebuhi Abbasov “Biz, konuyu takip edecek, film ekibine itirazımızı belirteceğiz. Azerbaycan her anlamda, her alanda Türkiye’nin çıkarlarını hep savunur ve onu kendinden ayırmıyor. Maalesef ki bir tek Türkiye’de değil, dünyada ünlenmiş Recep İverik filminde Azerbaycan’a bu şekilde hakaret edilmesi düşman değirmenine su dökmekten başka bir şey değildir. Bu rezilliğe hemen son verilmelidir” söyledi.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

1.5 K