Rejim güçleri Deyrizor’daki DEAŞ kuşatmasını kırdı

Suriye’de Esed rejimi güçleri, Irak sınırında yer alan Deyrizor ilindeki 3 yıllık DEAŞ kuşatmasını kırdıklarını duyurdu.

Beşşar Esed rejimi güçleri, Suriye’de Deyrizor ilinin merkezindeki terör örgütü DEAŞ kuşatmasını kırdıklarını duyurdu. Rejimin haber ajansı SANA’ya göre, rejim güçleri, Irak sınırında yer alan Deyrizor kent merkezindeki 137. Topçu Tugayı’na ulaşarak kuşatmayı deldi.

Rus hava şemsiyesinde ilerleyen rejim güçleri, Humus’un batısındaki Tedmur (Palmira) ilçesini mart ayında geri alarak Humus çölünden DEAŞ’lıların toplandığı Deyrizor’a doğru ilerleyişe geçmişti.

İL SINIRINA GİRİŞ YAPILMIŞTI

Rejim güçleri, geçen ay başında Humus’un doğusundaki Sükne beldesini ele geçirdikten sonra Birşeya Dağı ve doğusundaki Bir Kuseybe, Tar El Tarfavi ve Kasr Tarfavi köylerini terör örgütünden almıştı.

Böylece rejim, Deyrizor il sınırına batısından giriş yapmıştı.

3 YILDIR TERÖRİSTLERİN ELİNDEYDİ

Son nüfus sayımına göre yaklaşık 230 bin kişinin yaşadığı Deyrizor’un büyük kısmı, Temmuz 2014’ten bu yana DEAŞ’ın kontrolünde. İl kırsalına hakim olan DEAŞ, il merkezi ve çevresinde de rejim güçlerini kuşatmada tutuyordu.

www.yenicag.info

1.1 K