Ruhani: IŞİD'in sonu geldi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, devlet televizyonunda Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını ilan etti.

Press TV’ye konuşan Ruhani, Irak ve Suriye’de IŞİD örgütünün bittiğini ve örgüte karşı zafer kazanıldığını ifade etti.

SÜLEYMANİ’DEN HAMANEY’E MESAJ

İran Devrim Muhafızları’nın haber sitesi Sepah News de, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin dini lider Ayetullah Hamaney’e gönderdiği bir mesajda, IŞİD’in sona erdiğini duyurduğunu aktardı.

Doğrudan İran’ın dini lideri Hamaney’e bağlı olan Kudüs Gücü, Devrim Muhafızları’nın yurtdışı operasyonlarından sorumlu olan özel bir birim.

İran, Bağdat hükümetine ve Suriye’de Beşar Esad hükümetine IŞİD ile mücadelede önemli destek sağladı. Irak ve Suriye’de aralarında üst düzey komutanların da olduğu çok sayıda Devirm Muhafızı’nın çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Irak ve Suriye’de ele geçirdiği tüm önemli kent ve bölgeleri kaybeden, Türkiye dahil Avrupa’daki birçok terör saldırısının faili IŞİD, Libya ve Afganistan gibi diğer ülkelerde de varlık gösteriyor.

Son olarak Suriye’de örgütün elindeki son bölge Ebu Kemal geri alınmıştı. Ekim ayında ise ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak güçlerinin IŞİD’in elindeki bölgelerin yüzde 95’ini geri aldığını açıklamıştı.

www.yenicag.info

1.2 K