Rus Başkan'dan şaşırtıcı açıklama: "ABD ile işbirliğine hazırız"  

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rusya’nın Suriye’de ABD ile işbirliğine hazır olduğunu açıkladı.

Gazetecilere konuşan Viktor Ozerov, Suriye’de siyasi istikrar ve terörle mücadelenin sağlanması için Rusya ile ABD arasında işbirliğinin şart olduğunu, ikili işbirliği olmadan Suriye’de siyasi istikrar sağlanmasının ve terörle mücadelenin mümkün olmadığını söyledi. Rusya’nın ise bu işbirliği için hazır olduğunu belirtti.

Rus haber sitesi Sputnik’te yer alan habere göre Ozerov, “Objektif olmak gerekirse, ABD ile konuşmamız gerekiyor. ABD satranç tahtasındaki son oyuncu değil ve ikili anlaşmalar olmadan bu partiyi bitirmemiz zor” dedi.

”ABD BENZER BİR SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMEZ”

ABD’nin Suriye ordusunu vurmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Ozerov, Washington’ın BMGK acil durum toplantısında daha fazla bu tür eylem göstermeye hazır olmasını söylemesine rağmen, benzer bir saldırı gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Ozerov ayrıca gerçekleştirilen saldırı ile uluslararası hukukun ihlal edildiğini, konunun Birleşmiş Milletler’de görüşülmesi gerektiğini vurguladı.

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

603