Rus ordusundan Ermenistan’da tatbikat

Rusya Güney Askeri Bölgesi’ne bağlı savaş uçakları ve hava savunma birlikleri, muharebeye hazırlık durumunu kontrol etmek için Ermenistan’da tatbikata başladı.

Rusya Güney Askeri Bölgesi Sözcüsü Albay Vadim Astafyev, birliklerin muharebeye hazırlık durumunu kontrol etmek için Ermenistan’da tatbikata başladıklarını açıkladı.

Astafyev, “Ermenistan’daki Rus askeri üssü Erebuna’da konuşlu Rusya Güney Askeri Bölgesi’ne bağlı hava savunma birlikleri ve savaş uçakları kış eğitim dönemi çerçevesinde tatbikata başladı. Tatbikat sırasında, askeri tesislerin korunması ve zorlu hava ve kara koşullarında hedeflerin vurulmasına yönelik çalışmalar yapılacak” dedi.
Astafyev, dağlık alandaki Kamhud ve Alagyaz poligonlarında arazi koşullarında hava hedeflerine engelleme yapılması ve refakat edilmesi için füze savunma kompleksleriyle işbirliği pratiği yapılacağını da aktardı.

Ermenistan’daki tatbikata 500’ün üzerinde asker ve Buk-M füzesi, S-300 hava savunma sistemi, MiG-29 avcı uçaklarının da aralarında bulunduğu 100’den fazla askeri araç katılıyor.

kaynak: Sputnik

Tr.Yeniçağ.Az

www.yenicag.info

703